Музиката без граници с Люси Дяковска

Музиката без граници с Люси Дяковска
Facebook
A A+ A++ A

Енергична, лъчезарна, талантлива и с щипка детска лудост – това е Люси Дяковска. Тя е един сладкодумен разказвач на истории, който използва музика, за да стигне до публиката.

В навечерието на концерта й: "Вечер на мюзикъла" на 2-ри май в зала "България" си говорим за това непреходно изкуство. С плам в очите и гласа Люси разказа за усещането да се изправи пред българска публика, за уроците, научени чрез музиката и най-ценните на нея неща като изпълнител.

1903103

Какво е "Вечер на мюзикъла" и какво да очакваме от нея?
"Вечер на мюзикъла" е една концертна мюзикъл програма, заедно с Плевенската Филхармония. Първият ни съвместен концерт беше през 2015 г. в Плевен. Идеята беше да е само един, но след това той се повтори, потрети. Миналата година направихме 12 концерта в различни градове в България и сега най-после стигнахме до София.

Какво беше усещането за първи път да концентирате пред българска публика?

Беше различно за мен, защото никога не съм била активна певица в България. Възможността да правя това, което най-много обичам в родината си, ме направи истински щастлива. Публиката ми гласува много голямо доверие, за да дойде, без да знае какво я очаква.

Сега много се вълнувам, защото зала "България" е много специална. Тя е класическа концертна зала. Щастлива съм, защото въпреки че съм по-експресивен изпълнител, ми се даде възможност да вляза там. Подготвили сме една наистина сериозна програма, включваща едни от най-популярните мюзикъл арии от Кабаре, Котките, Мулен Руж, Клетниците, Исус Христос супер звезда, Мама Миа, Цар Лъв. Програмата е много богата и динамична и ще предложи едно пътешествие в света на музиката. Това не е концерт, на който да се куфее и да се дивее, а който да се слуша и да се преживява.

Това означава ли, че там ще Ви видим по-спокойна и обрана?

Останалата част от интервюто прочетете тук

#Люси Дяковска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"