Меркел призова Ердоган да спазва конституционните норми

Меркел призова Ердоган да спазва конституционните норми
YouTube
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел призова Турция да спазва констутиционните норми и предупреди, че нарушаването на основните права ще изостри отношенията с Брюксел. Снощи депутатите от Европарламента препоръчаха преразглеждане на отношенията с Анкара, пише бТВ.

Германският канцлер се яви в Бундестага, за да обясни позицията на правителството по Брекзит, но започна с темата Турция.

Меркел заяви, че Анкара трябва да вземе под внимание критиките на Съвета на Европа и наблюдателите на ОССЕ за референдума. Днес стана ясно, че в народното допитване са участвали и покойници.

По думите на Меркел с действията си през последните седмици Турция тежко е обременила отношенията с Германия.

Сред тях е и задържането на журналиста от „Велт” Дениз Юджел.„Не е съвместимо в една правова държава, когато изпълнителната власт, в този случай турската изпълнителна власт, подхожда с предубеждения, като това, което се случи с Дениз Юджел”, заяви Меркел.

Междувременно в Германия беше задържан военнослужещ, заподозрян в тероризъм. Според разследването през 2015 г. 28-годишният младеж се е регистрирал с фалшива самоличност като сирийски бежанец.

Подал е и молба за убежище. В края на януари войникът скрива оръжие на летището във Виена и когато след месец се опитва да го вземе, е разкрит.

По информация на германските медии  той е планирал атентат срещу бежанци.

#Ангела Меркел #Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »