Над 2,3 млн. лева ще струват мебелите на Българското председателство в ЕС

Над 2,3 млн. лева ще струват мебелите на Българското председателство в ЕС
pixabay.com
A A+ A++ A

Повече от 2,3 милиона лева ще струват мебелите на Българското председателство в ЕС през 2018 година, пише БГНЕС. Националният център по подготовката и провеждането е обявила обществената поръчка. По-голямата част от мебелите ще бъдат изложени в НДК, ще има и в Резиденция "Бояна", iNews.bg.

Доставката на оборудването е разделена на пет части. За Председателството са предвидени 264 работни бюра, шкафове, 102 броя маси, 1272 столове и закачалки, както 184 различни видове дивани, фотьойли и кресла. Освен това ще е нужна доставка и монтаж в заседателните зали. Там ще се слагат маси, катедра, шкафове и допълнителни мебели за конференции. Най-скъпо е оборудването именно за тези зали - 1,5 млн. лв.

Средната цена за една маса е 800 лв., на бюрата - 450, столовете и закачалките ще струват около 315 лева, а креслата и диваните около 1350.

В началото на месеца стана ясно, че неизвестна фирма е изготвила техническата спецификация на мебелите. Мебелите трябва да бъдат доставени до 20 октомври тази година.

#Българското председателство в ЕС #мебели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »