Нинова към Цветанов: Няма да допуснем в този парламент да нападате депутати от БСП

Нинова към Цветанов: Няма да допуснем в този парламент да нападате депутати от БСП
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Няма да допуснем в този парламент да нападате депутати от „БСП за България“. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова в отрицателен вот по повод гласуването в правилника на Народното събрание, във връзка с излъчването на парламентарния контрол по БНТ2 и във връзка с намек от Цветан Цветанов за човешки права и демокрация, пише Труд.

„Гласувах против по причини, които вече изтъкнахме в дискусия: цензура, ограничаване свободата на словото, но най-вече по една трета важна причина. За нас не е най-същественото, колеги, да ни дават по телевизора. Дават ни достатъчно. Голямата причина е, че по този начин ограничихте правото на достъп до информация на български граждани. Това е една от причините да гласуваме против“, каза Нинова.

„Една напомня за миналото, а и показва какво ще бъде бъдещето на 44-ото Народно събрание и това изказването на г-н Цветанов, с което лично засегна, нападна и замеси семейството на мой колега“, каза Нинова. По думите й това показва стила, който ще се налага в този парламент. „По повод едно гласуване човек от управляващото мнозинство намекна за човешки права, за демокрация“, заяви лидерът на БСП. Тя подчерта, че 7 пъти Цветан Цветанов ставал повод да съдят България в Страсбург.

Когато говорим за засегнати права, да припомня, че като заместник-министър на икономиката дадохте Пловдивския панаир, каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов към лидера на БСП Корнелия Нинова, в отговор на нейното изказване.

„Не ощетихте ли българските граждани, подарихте го на един ваш съпартиец“, коментира той. „Трябва да излезете и да кажете как и защо взехте политическото решение, в кабинета „Станишев“ и министър Овчаров“, заяви Цветан Цветанов. „Не ощетихте ли българите за милиони левове. Това, което направи Станишев е да ви уволни, не знам какви са мотивите му, но знам, че беше по начин, по който понесохте политическа отговорност“, обясни председателят на групата на ГЕРБ в парламента.

По повод твърдения на Корнелия Нинова в изказването й, че страната ни е осъдена 7 пъти заради действия на Цветан Цветанов, той коментира: „Действително страната ни е осъдена, но не заради причини само в МВР“. „Нека бъдем умерени в изказванията си. Това, което направи ГЕРБ срещу престъпността, даде на страната ни признание“, каза още Цветан Цветанов.

#Корнелия Нинова #България #БСП #ГЕРБ #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »