Дизанейрка превръща части от велосипеди в красиви скулптури

Дизанейрка превръща части от велосипеди в красиви скулптури
БНТ
A A+ A++ A

Нирит Левар - модната дизайнерка, която заряза булченските рокли и се зарови в непотребни части от велосипеди. Бягство от суетата, преосмисляне на живота - с житейския завой израелката откри най-красивото приложение на старите вериги от велосипеди. Вече 7 години от ръцете й се появяват метални фигури на кучета в реални размери, предаде БНТ.

Вдъхновението се появило внезапно - в магазин за велосипедни части. Докато Нирит се взирала в купчините от вериги, за да открие подходящата за колелото на сина си, изпитала желание да превърне грубите метални предмети в нещо красиво. И успяла.

Няколко месеца по-късно Нирит вече правела фигури на кучета. И оттогава не спира да преобразява стандартните детайли в неочаквано реалистични скулптури. Използва само части от велосипеди. Обикаля гаражи и магазини, за да събира материал за своето вдъхновение. За себе си казва, че се е превърнала в „събирач на отпадъци". Но самоопределението не я притеснява, защото се чувства щастлива, когато свързва несъвместими части и ги превръща в едно цяло.

Открива моделите си случайно, обикновено докато се разхожда по улиците. Привличат я погледите на кучетата, поведението им. ...

Между изработването на фигурите, Нирит не почива. Казва, че от всяка скулптура се ражда следващата. Процес, който не може и не бива да бъде прекъсван. Творческото вдъхновение на Нирит пренарежда еднообразния свят на излезли от употреба детайли. Но то прави и много повече. Скулптурите зареждат със смисъл живота на създателката им, но карат и почитателите й да погледнат по нов начин на уж непотребните предмети, с които е изпълнено ежедневието им.

#велосипеди #кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"