В Старозагорско остават само със Спешна помощ?

В Старозагорско остават само със Спешна помощ?
бТВ
A A+ A++ A

Почти всички болници в област Стара Загора може да прекратят приема на пациенти по здравна каса след първи май. Причина е поредното орязване на бюджета за лечебните заведения в региона, което поставя здравните заведения в региона в патова ситуация.

На фона на 8-процентното увеличение на парите за здраве в национален мащаб, бюджетите на болниците в Старозагорска област се свиват с 4 процента, в сравнение с 2016 г. Ако Здравната каса ще дава по 77 лв. за лечението на пациент в Пловдив, за лечението на същия пациент в Старозагорско са отредени 31 лв.

Болничните заведения в областта обслужват над 320 000 души. В кардиологичното отделение на една от болниците в Стара Загора се чудят по какви критерии касата разпределя парите и как ще извършват дейността си.

За общинската болница в Чирпан поредното свиване с 4% може и да е последно, опасява се управителят доктор Неделчо Тотев.

Заради създалата се ситуация, ръководствата на четирите общински, три частни болници и други лечебни заведения написаха писмо до Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Те предупреждават, че с новите бюджети може да стане така, че Старозагорско да остане само със спешна помощ.

#Стара Загора #болници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"