Тилърсън: Руската намеса в Източна Украйна е пречка за подобряване на отношенията с Москва

Тилърсън: Руската намеса в Източна Украйна е пречка за подобряване на отношенията с Москва
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви в телефонен разговор с украинския президент Петро Порошенко, че действията на Русия в Източна Украйна са пречка за подобряване на отношенията с Москва, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Двамата проведоха телефонен разговор след смъртта на американски наблюдател от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, който се натъкна на противопехотна мина в Донбас. Порошенко и Тилърсън са подчертали, че е необходимо всички страни и преди всичко подкрепяните от Русия сепаратисти да изпълнят незабавно ангажиментите си по Минските споразумения, съобщи говорителят на Държавния департамент Марк Тонър, пише Труд.

Загиналият американец е работил като фелдшер в мисията на ОССЕ. При инцидента са ранени други двама членове на мисията – германец и чех. Тилърсън е потвърдил, че американските санкции срещу Русия ще останат в сила.

"Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън уверява, че ситуацията в Украйна не позволява подобряването на отношенията мевду САЩ и Русия, както и че санкциите на Вашингтон срещу Москва ще останат в сила до връщането на Крим и пълното прилагане на Минското споразумение", се казва в официалното изявление на Марк Тонер, предаде РИА новости.

Припомняме, че Русия неколкократно отрече обвиненията на САЩ за участие в конфликт в източната част на Украйна.

#Европа #САЩ #ОССЕ #Петро Порошенко #Рекс Тилърсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »