Стойнев: Приветствам Петкова да остане министър на енергетиката

Стойнев: Приветствам Петкова да остане министър на енергетиката
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Приветствам Теменужка Петкова да остане министър на енергетиката. Това го казвам като човек, който познава нейната работа. Не виждам друг по-подготвен от нея. Това каза пред БНТ Драгомир Стойнев – бивш енергиен министър и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“, пише Труд.

„БСП ще търси съгласие за три неща – председателството на България, външна и вътрешна сигурност. Така че можете да получите подкрепа от нас в тази сфера и демографската катастрофа“, коментира още Стойнев.

Той посочи, че от БСП не искат да имат техни представители в това правителство. „Или сме опозиция докрай, или, ако имаме коалиционно споразумение с някого, то тогава ще го изпълняваме. За нас са важни политиките, но хубаво би били да има утвърдени политици, които са доказали със своя опит, че могат да управляват определени министерства“, обясни Стойнев.

Енергийният министър във второто правителство на Бойко Борисов и депутат от ГЕРБ в 44-тото НС Теменужка Петкова допълни, че темата с председателството наистина е много важна и хубавото е това, че всички политически сили се обединяват около тази тема. „Аз благодаря на колегата Стойнев, наистина поласкана съм. Все пак обаче е въпрос на решение кой ще бъде министър на икономиката, на енергетиката и т.н. Още малко търпение“, призова Теменужка Петкова.

#Теменужка Петкова #Бойко Борисов #Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »