Търман ще е жури на кинофестивала в Кан

Търман ще е жури на кинофестивала в Кан
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Американската актриса Ума Търман ще председателства журито в секцията Особен поглед на 70-ия международен кинофестивал в Кан, който ще бъде открит на 17 май, оповестиха организаторите, цитирани от АФП. Търман е 17-годишна, когато се снима във филмите "Опасни връзки" на Стивън Фриърс и "Приключенията на барон Мюнхаузен" на Тери Гилиам, предаде Дарик.

Впоследствие става любима актриса на Куентин Тарантино. Участието й в неговия филм "Криминале", отличен със "Златната палма" в Кан през 1994 г., й носи световна слава. Ума се снима и във филмите му "Убий Бил" и "Убий Бил 2", които също бяха представени в Кан.

Кариерата на 46-годишната актриса, сценаристка и продуцентка Търман е свързана също с участие във филмите "Гатака", "Батман и Робин", "Отмъстителите", "Вател", "Стените на Челси". В момента тя се снима в новия филм на Ларс фон Триер "Къщата, която Джак построи" с участието на Мат Дилън и Бруно Ганц.

Търман бе в оглавяваното от Робърт де Ниро жури за присъждането на "Златната палма" през 2011 г. Миналата година журито в секцията Особен поглед в Кан бе председателствано от швейцарската актриса Марта Келер.

#Ума Търман #Кан #Куентин Тарантино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »