Немски йогаинструктори лекуват с бира, вдъхновили се от Burning Man

Немски йогаинструктори лекуват с бира, вдъхновили се от Burning Man
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Нова спортна тенденция завладява все по-масово света - бирената йога. Първите, които започват да я практикуват в Европа, са двама йога инструктори от Берлин, които се вдъхновили за начинанието, след като видели идеята на американския фестивал Burning Man, предаде Дарик.

„Бирената йога е свещен съюз между две неща, които всички обичаме - бира и йога”, споделят още в началото те. „И двете представляват вековни терапии за тялото, душата и съзнанието. Удоволствието от пиенето на бира и съсредоточаването по време на йога упражненията се комбинират, създавайки енергизиращо преживяване”, посочват още инструкторите.

След появата си бирената йога бързо намира последователи по цял свят. До скоро обаче имало само две училища в света, разположени в Берлин и Сидни. Сега Марина Вовченко ръководи клас от 25 души в Москва. Един от участниците в него споделя, че „това е липсващото парче в цялата йога философия”.

Посетителите използват бутилката, за да балансират и изпълняват обичайни йога пози. „Искам хората да прекарват времето си приятно - не само да седнат в бара и да пият бира, но да правят йога едновременно”, споделя амбицията си и инструкторката Вовченко.

#йога #бира

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"