Вандали щурмуваха с метални тръби столично заведение след забележка

Вандали щурмуваха с метални тръби столично заведение след забележка
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Четирима хулигани щурмували столично кафене с бухалки и метални тръби, тъй като преди това барман направил забележка на един от тях да напусне заведението, пише "24 часа", цитиран от Дарик.
 
Вандалската сцена станала в петък към 21.30 ч. в кафене на столичния бул. "Ал. Стамболийски". Тогава персоналът на заведението се събрал за среща. Вратите на кафенето не били заключени, но клиенти не се обслужвали. През това време обаче нахълтал посетител, който поискал да си поръча за пиене. Един от служителите учтиво му обяснил, че заведението не е отворено, и го помолил да излезе. Клиентът не склонил и настоял да бъде обслужен.
 
"Започваш да ни пречиш и да ни досаждаш", възкликнал човек от заведението. Нежеланият посетител обаче възроптал по адрес на сервитьори и по бармани и излязъл изнервен. След минути се върнал в компанията на още трима свои приятели, които били въоръжени с бухалки и метални тръби.

"Мъжете са между 20-30 години. Те се притекли бързо на помощ на приятеля си, тъй като пиели бира в района", обясниха разследващи. Без да предупреждават, нападателите започнали да бият бармана и други двама служители на кафенето. През това време момиче от заведението звъннало в полицията.
 
Побойниците избягали с кола, но столичните ченгета закопчали с белезници двама от тях часове след нападението. Другите все още се издирват, но имената и лицата им са известни на полицията. Почти всички от нападателите имат предишни регистрации за хулиганство.
 
Пострадалите служители на заведението са с леки наранявания. Били са прегледани от лекарите в "Пирогов" и освободени за домашно възстановяване.  С хулиганската проява ще се занимава прокуратурата в София.

 

#бухалки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"