Нашествие на румънци по Северното Черноморие за Великден

Нашествие на румънци по Северното Черноморие за Великден
БНТ
A A+ A++ A

Нашествие на румънци по Северното Черноморие за Великден. Въпреки че все още е рано за плаж, това не спира съседите ни да предпочитат родното ни море за големия християнски празник. По данни на браншовиците над 4000 туристи ще бъдат настанени в хотелите.

Балчик е предпочитано място от румънците не само за лятната ваканция, но и за великденските празници. В този хотел например половината от направилите вече резервации са постоянни гости и идват не за първи път.

Джем Акиф - управител на хотел в Балчик: „Сравнено с румънските курорти предлагаме много по-добро съотношение цена с качество. Запълнена ни е базата вече на 100%. Предложението ни основното е тридневен пакет, като тридневен пакет за двама човека със закуска и гала вечеря за Великден ценово е около 500 лева при нас".

По информация на браншовата организация цените за тридневен пакет в различните хотели на човек са от 220 до 350 лева в зависимост и от услугите включени в пакета. И в Кранево румънци ще напълнят хотелите.

Златина Михайлова - управител на хотел в Кранево: „Приготвили сме им пакети, които са с различен времеви диапазон - 2,3,4 дни. Като в тези пакети е включено използване на СПА, Уелнес услуги, джакузи и разбира се празнична програма, празничен обяд, много веселие. Тематичните за нашия празник шарени яйца, традиционни ястия. Надявам се да останат доволни".

От бранша гледат с оптимизъм и към предстоящия летен сезон.

Джем Акиф: „Очакваме едно добро лято, прогнозите са добри и ранните записвания също са на добро ниво. Отново от Румъния са ни основно гостите, руснаци имаме доста и българи. Много по-рядко вече германци".
Златина Михайлова - управител на хотел в Кранево: „Очакваме много силен сезон, очакваме много по-добър сезон, съответно подготвили сме и като услуги и като качество, опитваме се да предложим най-достъпно всичко за тези цени".

Дали прогнозите за повече туристи ще се оправдаят, остава да видим.

#румънци #Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"