Френското правителство определи като "правдоподобна" прогнозата за 1,5% ръст на икономиката до края на 2017-та

Френското правителство определи като "правдоподобна" прогнозата за 1,5% ръст на икономиката до края на 2017-та
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Френското правителство остави без промяна своята оценка за растежа от 1,5% на втората по сила икономика в еврозоната през 2017-та, определяйки прогнозата като "правдоподобна", предаде БНР.

Очакванията са темпото на растеж на БВП от 1,5 на сто да се запази и през 2018 -та, преди леко да се ускори до 1,6% през 2019 г. и до 1,7% през 2020 г. Трябва да се има предвид, че тези средносрочни прогнози е възможно да бъдат променени при новата администрация след изборите за президент във Франция, които ще се проведат в два тура в края на този и в началото на следващия месец.

Осреднената инфлация във Франция ще достигне 1,2 на сто до края на настоящата година и 1,1% през 2018-та, преди да се ускори до 1,4% през 2019-та и до 1,5% през 2020-та.

Представяйки осъвременените средносрочни финансови планове, от френското правителство коментират още, че вече се очаква публичен дефицит в размер на 2,8% от БВП на страната през тази година спрямо предишната оценка за дефицит в размер на 2,7%, след като бюджетният недостиг през 2016-та се оказа малко по-голям от прогнозите.

Отиващото си правитеслтво на президента Оланд представи тези прогнози в своята годишна стабилизационна програма за публични финанси, която ще бъде изпратена на ЕК през следващата седмица.

#правителство #еврозоната #БВП #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »