ГЕРБ печели парламентарния вот у нас, втори са БСП

ГЕРБ печели парламентарния вот у нас, втори са БСП
Източник: www.nova-zagora.org
A A+ A++ A

ГЕРБ отново спечели парламентарните избори у нас. Макар и с малка преднина пред основния конкурент БСП, партията на Бойко Борисов излезе победител от днешния вот. От гласувалите днес 32.2% са пуснали бюлетина в подкрепа на ГЕРБ.

БСП пък са избрали 28%, според данни на "Алфа Рисърч". Изключително оспорвана се очертава битката за третата политическа сила в новия парламент. С много близки резултати се очертават "Обединени патриоти" и ДПС. Коалицията между ВМРО, НФСБ и "Атака" засега се очаква да получи 9.5% от гласовете. Само с 0.2. на сто повече пък са избирателите, пуснали бюлетина за партията на Мустафа Карадайъ.

Петата политическа сила, която влиза в парламента, е новата партия "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки. Тя получава 5.1 % от гласовете днес, сочат резултатите на . След нея се нарежда коалицията "Реформаторски блок – Глас народен". За нея бюлетина са пуснали 4% от гласоподавателите днес, което означава, че засега не става никак ясно прескача ли бариерата и ще има ли депутати и в 44-ото Народно събрание.

Лека е разликата спрямо тези резултати според данните на „Галъп. И според тази агенция ГЕРБ също е победителят в днешните избори, събирайки 32.8% от вота. БСП пък получава 28.4 на сто от гласовете. Според данните на “Галъп“ обаче „Обединени патриоти“ са трета политическа сила.

ВМРО, НФСБ и „Атака“ получават 8.8%, докато за ДПС са гласували с процент по-малко. „Воля“ на Веселин Марешки отново е пета политичекса сила с 4.6%. „Реформаторски блок-Глас народен“ обаче зазсега не прескачат 4-процентната бариера и събират 3.8 на сто от гласовете.

#ГЕРБ #БСП #ДПС #ВМРО #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници