Безпилотен дрон откри изгубено кученце

Безпилотен дрон откри изгубено кученце
Източник: Главный региональный
A A+ A++ A

Около британския град Абъртилери в Южен Уелс в търсенето на изгубено куче от породата чихуахуа се включи дрон, който намери животното пет дни след изчезването му, съобщи Лента, цитирана от Дарик.

Безпилотният дрон откри кучето Чери за 20 минути в един от местните стари планински тунели, където беше заседнало. Отбелязано е, че устройството узнало местонахождението на домашния любимец с помощта на термовизионна камера. 
Собственичката на изгубената чихуахуа Катинка Слингсби откри кампания за набиране на средства, с които да заплати работата на дрона. Тя успя да събере около 1,5 хиляди щатски долара, но една от местните фирми й предостави безвъзмездно устройството.

Жената предложи да върне парите на дарителите или да ги предостави за благотворителност. През ноември 2015 г. стана известно, че властите в Австралия ще патрулират по крайбрежието на щата Нов Южен Уелс с помощта на квадрокоптер, за да предпазят плажуващите от нападения на акули. Освен дронове те ще използват вертолети и умни подводни заграждения.

#Южен Уелс #чихуахуа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"