НАСА тества модернизирания двигател за ракетите до Марс (ВИДЕО)

НАСА тества модернизирания двигател за ракетите до Марс (ВИДЕО)
Източник: www.cnn.com
A A+ A++ A

НАСА проведе поредните изпитания на модернизирания двигател "RS-25", предназначен за ракетата-носител "Спейс лонч систем" и за изстрелването на корабите "Орион" към Марс, съобщи американското космическо ведомство, цитирано от ТАСС, цитирана от Дарик.
 
Тестовете са се състояли на полигона на космическия център на НАСА "Джон Стенис" в щата Мисисипи. Те продължиха 6 минути и 20 секунди. Специалистите все още не дават други подробности и доколко успешно са протекли изпитанията. На видео, публикувано в сайта на НАСА се вижда, че всичко протича нормално.

Модернизираните двигатели "RS-25" имат разчетена тяга от 105 тона при старт от Земята. По-рано те бяха монтирани на космическите совалки, чиято експлоатация приключи през 2011 година след 135 старта. "RS-25" са усъвършенствани, като са снабдени с нов блок за управление, позволяващ осъществяването на съобщения между носителя и двигателя.

Първото изстрелване на кораб "Орион" с помощта на "Спейс лонч систем" е предвидено за края на 2018 г. Полет на човек до Червената планета се планира за средата на 30-те години на този век, припомня агенцията.

#НАСА #Марс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »