Линейка изостави столичанин с гангрена на междуселски път край Росоман

Линейка изостави столичанин с гангрена на междуселски път край Росоман
Източник: OFFNews
A A+ A++ A

Линейка остави мъж с изключително тежка гангрена на краката на третокласен път между селата Пожарево и Росоман.  
В началото на седмицата 36-годишният Даниел Станоев е поискал второ мнение след като от столичната Пета МБАЛ му казали, че се налага да ампутират крака му. Вместо да го закара в друга болница обаче, линейка от въпросното лечебно заведение го оставила на път извън София, предаде Дарик.
 
По случая от Районната прокуратура в Сливница съобщиха, че са започнали разследване и са повдигнали обвинения на двама души за злепоставяне. 36-годишният Даниел Станоев в понеделник постъпил в столичната Пета Многопрофилна болница с тежка гангрена. Казали му, че се налага ампутация на крака, а той поискал второ мнение, разказа Катя Сунгарска от пресцентъра на столичния Център за спешна медицинска помощ. Неясно как обаче линейката стигнала до пътя между селата Пожарево и Росоман.
 
"По информация на пациента той е оставен там, на пътя. Случайно минаващ водач на автомобил го вижда, че е в безпомощно състояние и звъни на номер 112. От 112 подават до нас сигнала. Слава Богу, че наша линейка е била на адрес в село Пожарево, при възрастен човек. Успяла е да стигне за шест минути до мъжа с гангрената. Взели са го в линейката и веднага са го транспортирали в "Пирогов". Човекът е бил в безпомощно и много тежко състояние, но е бил контактен и адекватен. Бил е толкова адекватен, че, когато линейката от болницата го е оставила на пътя, той си е записал номера на автомобила", разказа Сунгарска.

Екипът, който транспортирал пациента до "Пирогов", е бил от Костинброд. Медиците в линейката констатирали, че по лична карта мъжът е регистриран в столичния квартал "Хаджи Димитър". Наблюдаващият случая прокурор Мария Калпачка от Районна прокуратура-Сливница коментира, че е извършен оглед на мястото, където мъжът е бил открит от случайно преминаващия водач на автомобил.

"Направени са разпити на много свидетели по делото, изискана е цялостна документация от болничното заведение. Изискан е също така запис от охранителните камери в болницата. Тъй като лицето е било в тежко състояние, е разпитано на място от съдия. Има две лица, които са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление "злепоставяне", в условията на съучастие. И на двамата са взети мерки за неотклонение - подписка", допълни Калпачка.
 
На този етап от разследването обаче прокурорът не може да даде информация дали обвиняемите са служители на Пета градска болница. Ако те бъдат признати за виновни, ги грози до три години затвор.

#линейка #МБАЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »