Изненадващ спад в доверието към френската промишленост през март

Изненадващ спад в доверието към френската промишленост през март
Източник: Евроком
A A+ A++ A

Доверието в промишления сектор на Франция се влоши изненадващо през март, отстъпвайки от февруарското най-високо ниво от близо шест години насам, тъй като бизнес мениджърите са по-слаби оптимисти относно производствените нива и перспективите пред техните предприятия, показва последно проучване на френската официална статистика Insee, предаде БНР.

Индексът, измерващ бизнес доверието в промишления сектор на Франция, се понижи през март до 104 пункта при очаквания за негова стабилизация във февруарския многогодишен връх от 107 пункта (най-високо ниво от юни 2011 година), но въпреки това продължава да задържа стабилно над осредненото му дългосрочно ниво от 100 пункта за деветнадесети пореден месец. "Повратната точка на индикатора е в зона, подсказваща за наличието на по-неблагоприятни икономически перспективи", отбеляза държавната агенция.

Една от причините за влошаването на промишленото доверие е понижаването до 12 от 19 пункта на индекса, отчитащ производствените перспективи на отделните френски компании, докато общият индекс на производствените перспективи се понижи от 5 до 3 пункта. Индексът, измерващ цялостното бизнес доверие във втората по сила икономика на еврозоната, се понижи до 104 пункта от 105 пункта месец, пречупвайки позитивния тренд на развитие, който беше в сила от декември 2016 година.

Стабилизация на ниво от 104 пункта отбелязва индексът, измерващ доверието в сектора на услугите, докато индексът, отнасящ се за търговията на дребно, се повиши с един пункт до 105 пункта, а индексът за доверието в строителния сектор се понижи от 100 до 99 пункта.

#индексът #Франция #пункт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"