Още един турски гражданин експулсиран от България

Още един турски гражданин експулсиран от България
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Още един турски гражданин е експулсиран от България, става ясно от съобщение на ДАНС. Мъжът създавал антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашавал единството на българската нация. За това и вече му е отнето правото на пребиваване у нас и му е забранено да влиза в България за пет години, предаде Дарик.

Лицето е пребивавало у нас от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция. Друг турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност на страната.

Според събраните от органите на ДАНС данни, по време на пребиваването си на територията на България лицето е правило опити за придобиване на информация, представляваща държавна тайна според националното законодателство.

Придобити са данни за негови действия, насочени срещу единството на нацията и опити за оказване на въздействие върху български институции в полза на чужд държавен интерес, се казва в съобщението на ДАНС.

#ДАНС #експулсиран #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »