Почина костенурката, погълнала 5 кг монети в Тайланд

Почина костенурката, погълнала 5 кг монети в Тайланд
Източник: Novinite.bg
A A+ A++ A

Костенурката, която погълна 915 монети и бе оперирана по спешност в началото на месеца, се е споминала от отравяне на кръвта, съобщиха световните агенции, предаде Дарик.

Състоянието на животното започна да се усложнява преди една седмица. Ветеринарите бяха принудени да подложат зелената морска костенурка с прякор Банка на втора операция, тъй като част от чревната система на животното престанала да функционира.

"За жалост всички наши усилия се оказаха напразни", заяви ветеринарката Нантарика Чансуе, провела хирургичните намеси. 25-годишната Омсин, каквото е тайландското име на животното, получи прозвището Банка, тъй като е действала като спестовна касичка. Тя се натъпкала с монетите, хвърляни за късмет от туристите в езерце, разположено на 175 километра югоизточно от столицата Банкок. Общото тегло на извадените монети беше около 5 килограма и те бяха започнали да напукват черупката на земноводното.

Миналия месец ветеринарните лекари от университета в Банкок поискаха да изпратят Омсин в болница за преглед, тъй като тя плувала настрани, без да използва левия си крак. Нантарика Чансуе извади оперативно монетите от тялото на животното на 6 март. Докторите казаха, че, след като са извадили монетите една по една, костенурката започнала да диша по-добре. Но по време на преглед в събота се установи, че Банка има проблеми с червата и се наложила втора операция. В пост във Facebook ветеринарката съобщи, че Банка не се е събудила след втората операция.

"Направихме всичко възможно, но не беше достатъчно. Благодаря, че бяхме приятели, Банка! Почивай в мир!", написа д-р Нантарика Чансуе във Facebook.

 

#банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »