Патриотите блокираха границата с Турция заради изборния туризъм

Патриотите блокираха границата с Турция заради изборния туризъм
Източник: iNews.bg
A A+ A++ A

Блокада на границата с Турция. Този път обаче по всички пунктове и не заради проблеми в компютрите или струпване на ТИР-ове. Причината е очакваният засилен "изборрен туризъм" от страна на изселниците ни в Турция. Организатор на блокадата са "Обединени патриоти", които така ще се противопоставят на очакванията над 1000 автобуса да пристигнат у нас за парламентарния вот тази неделя, предаде iNews.bg.

Блокадите започват още от днес. На ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" те вече са факт. Пунктовете бяха затворени около 10:00 ч. На най-големия има около 250 души, сред които са и лидерите на трите партии Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров. Към момета протестната акция там протича нормално, разказа пред iNews заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, който също е на граничния пункт. Блокадата до момента протича нормално. Полицията на мястото също съдейства и не се наблюдават проблеми. Колко още ще продължи акцията обаче зависи изцяло от действията, които ще предприеме държавата, за да не допусне турските автобуси с изборните туристи в неделя, каза още Джамбазки. И предупреди, че "Обединени патриоти" са готови да продължат с блокадите по всички гранични пунктове с Турция, включително през уикенда, ако не бъдат предприети адекватни действия за защита на националния ни интерес.

Приблизително по същия начин протича и блокадата на ГКПП "Лесово". Тя също е започчнала около 10:00 ч. и активистите на ВМРО, НФСБ и "Атака" не пропускат автомобили от Турция да влизат в България. "Днешният протест е предупредителен. Ако не се вземат мерки, ще има и нови блокади", разказа лидерът на сливенската организация на ВМРО Георги Георгиев, които е сред организаторите на тамошната блокада.

Не така обаче стоят нещата на ГКПП "Малко Търново". Там блокадата все още не е започнала, тъй като полицията спира автобусите с привържениците на "Обединени патриоти" още в началото на града и все още не ги допуска да стигнат до граничния пункт. Всеки един хората, насочили се към ГКПП-то, бива проверяяван от униформените и така акцията се забавя, обясни областният председател на ВМРО-Бургас Георги Дракалиев, който вече е на граничния пункт.

Според него зад възпрепятстването на протеста стои вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев, който в служебния кабинет е натоварен с отговорността за изборите. "Разчитам в тези действия на полицията думите на Янев, че ще направи всичко възможно, за да могат избирателите на Ердоган да гласуват", ядосва се Дракалиев. Той се закани, че блокадата на ГКПП "Малко Търново" ще бъде осъществена и хората са готови да останат там колкото е необходимо. "Имаме запаси за дни, така че можем да останем колкото трябва", каза още лидерът на бургаското ВМРО.

#ГКПП #ВМРО #НФСБ #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"