САЩ забрани електронните устройства в самолетите от Близкия Изток

САЩ забрани електронните устройства в самолетите от Близкия Изток
Източник: Blagoevgrad-News
A A+ A++ A

Американските власти ще забранят временно по-големите електронни устройства в пътническите салони на самолетите, пътуващи за Съединените щати от десетина страни от Близкия изток и Северна Африка. Причината е неуточнена терористична заплаха, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на източници от правителството на президента Доналд Тръмп, предаде Дарик.

Новите правила се очаква да бъдат обявени официално от министерството на вътрешната сигурност по-късно. Те били обмисляни, откакто правителството на САЩ научило за неуточнената заплаха преди няколко седмици. Като се позова на анонимен правителствен представител, Си Ен Ен съобщи, че мярката е предприета заради Ал Каида на Арабския полуостров. Част от информацията за заплахата била получена при неотдавнашна операция на американските специални сили в Йемен, предаде Ройтерс.

Тази информация засега не е да бъде потвърдена. Ройтерс обаче припомня, че е съобщавала за няколко предотвратени опита на Ал Каида на Арабския полуостров да взриви летящи за западни държави пътнически самолети.

#Доналд Тръмп #САЩ #Ал Каида

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"