Уредиха кабинета на Иванка в Белия дом, но за без пари

Уредиха кабинета на Иванка в Белия дом, но за без пари
Източник: Flashnews.bg.
A A+ A++ A

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка, ще има кабинет в Белия дом, съобщи представител на адмистрацията на държавния глава, цитиран от Би Би Си. Тя няма да получава заплата, нито ще има официално наименование на длъжността си, но ще работи в Западното крило, което на практика е центърът на изпълнителната власт в САЩ, пише Труд.

Представителят на президентството потвърдил също, че 35-годишната Иванка Тръмп ще има достъп до класифицирана информация. Пред изданието „Политико“ адвокатът президентската дъщеря обяснил, че ролята й ще бъде да служи като очите и ушите на Доналд Тръмп, както и да предоставя съвети в различни области.

Иванка има собствена модна линия и сега ще се присъедини към съпруга си Джаред Къшнър, който е съветник на президента. Влиянието, което Иванка има върху държавния глава вече повдигна въпроси за възможни конфликти на интереси, посочва Би Би Си. Съществуват и спорове за това дали има ясна граница между политическите и бизнес дейностите на семейството на Тръмп.

След встъпването на Доналд Тръмп в длъжност през януари Иванка присъства на среща със световни лидери, включително канадския премиер Джъстин Трюдо и германския канцлер Ангела Меркел.

#Джъстин Трюдо #Доналд Тръмп #Ангела Меркел #Иванка Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"