Какво време ни очаква до края на седмицата?

Какво време ни очаква до края на седмицата?
pixabay.com
A A+ A++ A

До края на деня валежите ще спрат, а от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, в София - около 6-7.

В планините следобед валежите ще са по-слаби и само на отделни места. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

2111317332.jpg
 

През нощта облачността над страната ще се разкъса, на места и намалее. Само на отделни места в Централна България, където облачността ще се задържи значителна, е възможно слабо да превали. Минимални температури между 0 и 5 градуса, в София около 0.   

Утре сутринта над много райони ще бъде предимно слънчево, но през деня облачността ще се увеличи и следобед вече ще е значителна. На отделни места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен, северозападен вятър. Максимални температури между 9 и 14 градуса, в София около 9.

И в четвъртък ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър, през по-голямата част от деня северозападен. В нощта срещу петък, с усилване на вятъра, от север ще проникне малко по-студен въздух. Ще има превалявания, главно в източната половина от страната и в планините. В петък в източната половина от страната ще преобладава облачно време, на места с превалявания, в западната ще е без валежи, облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, до вечерта в западните райони и ще стихне. В събота вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е ясно, почти тихо и студено. През деня ще се появи вятър от юг-югозапад и ще започне затопляне. По-късно и облачността ще се увеличи, предимно висока и средна. В неделя ще бъде още по-топло, но по-често ще е предимно облачно, на места ще има и валежи от дъжд. В Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър.

Източник: БТВ

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »