Смяна на поста! Началникът на отбраната вече е ген.-лейтенант Андрей Боцев

Смяна на поста! Началникът на отбраната вече е ген.-лейтенант Андрей Боцев
БТВ
A A+ A++ A

Новият началник на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев прие поста от изпълняващия длъжността вицеадмирал Емил Ефтимов на церемония в Министерството на отбраната, информира БТВ.

По-рано днес досегашният командир на Сухопътните войски ген.-майор Боцев беше удостоен от президента Румен Радев с висше офицерско звание "генерал-лейтенант".

На церемонията в МО ген.-лейтенант Андрей Боцев увери, че ще продължи да работи с всички сили за издигане и утвърждаване на високия имидж на Българската армия. Той благодари на предшествениците си и заяви, че ще продължи да работи за утвърждаване на стратегическите цели в отбраната и за постигане на по-боеспособна армия.

Андрей Боцев посочи, че работи в екип и като началник на отбраната ще направи всичко възможно да продължи това.

Вицеадмирал Емил Ефтимов каза, че Българската армия символизира държавността и се нуждае от стабилност. Той пожела успех на Андрей Боцев в отговорната мисия.

Вицепремиерът и министър на отбраната в служебното правителство Стефан Янев изтъкна важността на екипния подход във Въоръжените сили. Българската армия и Въоръжените сили са един екип, който държавата е създала, оборудва и обучава да изпълни най-важната мисия в сигурността - защитата на суверенитета и границите на страната, посочи Янев.

Министърът пожела на Андрей Боцев мъдрост във вземане на решенията и те да са справедливи, защото тогава всички ще го подкрепят - от командването, до администрацията и подчинените.

Министър Янев благодари на Емил Ефтимов от името на МО за професионално свършената работа и за нормалното и достойно предаване на отговорностите на титуляра на поста.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"