Състоянието на детето, засмукано от джакузи, се подобрява, но още има опасност за живота му

Състоянието на детето, засмукано от джакузи, се подобрява, но още има опасност за живота му
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Пострадалото от джакузи дете в курорта „Златни пясъци” все още е с опасност за живота. Това съобщи пред БТВ д-р Румен Христов, началник на отделението по детска хирургия във варненската болница „Св. Анна”, пише Труд.

Вчера то е оставено на спонтанно дишане, а нощта е преминала спокойно и не се е налагало отново да бъде интубирано. Постепенно основните жизнени показатели на момиченцето започват да се нормализират, каза д-р Христов. „Уврежданията са сериозни – разкъсвания на вътрешни органи, ще се борим да ги преодолеем. Има добри шансове детето да се възстанови напълно, но ще отнеме доста време”, уточни той.

Майката на детето разказа пред БТВ, че по време на самия инцидент до джакузито не е имало спасител, той е влизал и излизал. Илия Раев от БЧК беше категоричен, че задължително спасителят да бъде на точно определеното място. За тази година няма сертификат за спасител, издаден за хотела, допълни той.

Според Раев не е редно да няма фирма, която да поддържа басейните и джакузитата, и често това да вършат спасителите. Някой трябва на базата на технически паспорт на съоръжението да го проверява ежегодно, подчерта той. След инцидента от Държавната агенция по метрология започват по-засилени проверки на джакузитата.

#джакузи #Румен ХРистов #БЧК #Илия Раев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »