Сливенчанин го отнася за превоз на нелегални мигранти

Сливенчанин го отнася за превоз на нелегални мигранти
Източник: bulgaria24.tv
A A+ A++ A

Районна прокуратурата-Сливница привлече към наказателна отговорност Г. Каравачев, който вечерта на 20.10.2015 г. противозаконно подпомогнал пет афганистански граждани да преминат в страната в землището на с. Калотина. Целта му била да набави за себе си имотна облага в размер на 200 евро, информираха от пресцентъра на прокуратурата, пише Труд.

В съдебно заседание на 23.02.2017 г. защитата на подсъдимия сключи споразумение с представителя на държавното обвинение, което съдът одобри. Каравачев ще изтърпи наказание от две години и осем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим за период, както и ще заплати глоба в размер на 5 000 лв. Превозното средство, с което е извършено престъплението – лек автомобил марка „БМВ“ се отнема в полза на държавата.

Каравачев, който е подсъдим и по друго дело за превозване на преселници, сключи още едно споразумение с Районна прокуратура – Сливница. На 21.11.2015 г., около 23 ч., той, в съучастие с друго лице като извършител, подпомогнал седемнадесет афганистански граждани, сред които имало и пет лица ненавършили 16-годишна възраст, незаконно да преминат в страната. Превозваните чужденци не притежавали надлежно разрешение за пребиваване в граничната зона на Република България, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил марка „Мерцедес“.

По силата на одобреното от съда споразумение, на подсъдимия Каравачев е наложено наказание от две години и осем месеца „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим, пет хиляди лева глоба, както и отнемане на използваното при престъпното деяние МПС в полза на държавата.

#Сливница #МПС #БМВ #афганистански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »