Нинова: Лидерски сблъсък няма да има, Борисов не го иска

Нинова: Лидерски сблъсък няма да има, Борисов не го иска
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

„Дали ще има лидерски дебат зависи от ГЕРБ и Борисов. Бихме искали да има лидерски дебат между нас двамата за визията за развитието на България. Борисов държи това да стане с експерти, което за нас не е приемливо”. Това заяви пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова, пише Труд.

Тя обясни, че екипите на двамата са обсъждали възможности и са стигнали до това – лидерите да влязат с екипи и да ги представят, да кажат няколко думи и да започнат да дават думата на експертите. „Това не е подходящо. Ние не сме конференсиета. Ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи”, заяви тя.

Корнелия Нинова изтъкна, че предложението на левицата е два формата на дебат – лидерски между нея и Борисов и отделно между експертите. „Борисов се притеснява от личен сблъсък”, предположи  тя. Нинова припомни, че от самото начало БСП е отправила покана за отделен лидерски дебат и не е променяла позицията си.

„Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае. Днес ще продължим да разговаряме. Ако има формат лидер-лидер и отделен екип-екип,  дебат ще има”, каза още тя.

#БСП #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"