Д-р Кацаров: За да запазя клиниката явно трябва да се махна

Д-р Кацаров: За да запазя клиниката явно трябва да се махна
Нова телевизия
A A+ A++ A

„Напускам, защото не ми харесва какво се случва в „Пирогов”. Не съм съгласен с промяната за плана за ремонта на детските клиники в болницата”, заяви в ефира на Нова телевизия д-р Атанас Кацаров, който оглавяваше детска ортопедия и травматология в "Пирогов". В понеделник той заяви, че напуска след 25 години в болницата.

„Аз съм трън в очите на много хора. За да запазя клиниката явно трябва да се махна”, каза той.

По думите му конфликтът идва от това, че ремонтът, който се прави, разбива работата им. „Отделения се натикват в няколко стаи на четири различни етажа, далеч от операционните. Трябваше сградата да се раздели на две половини – в едната да се правят ремонт, а в другата да е отделението. След това да се обърнат”, сподели лекарят.

Шефът на болницата твърди, че ремонтът няма да попречи нито на работата, нито на пациентите.

Според д-р Кацаров обаче пациентите ще са потърпевши, защото лекарите няма как да следят непрекъснато състоянието им. „Няма как да се тича по етажите”, допълни той.

Д-р Кацаров показа заявления за напускане на седем от единадесет лекари в отделението и добави, че сестрите и санитарите също искат да напуснат, а има недостиг на тези кадри.

Лекарят намекна и че от него се иска да участва в схема. „Смятате ли, че смяна на кабели и боядисване струва 70 хил. лева. Не знам къде ще отиде разликата, но сметката е силно надписана”, заяви той и добави, че с колегите му са боядисвали стаи и те са изглеждали чудесно.

Пред „Пирогов” са се събрали родители, за да подкрепят д-р Атанас Кацаров. Те споделиха, че наистина условията в отделението не са добри, но след като д-р Кацаров  застава начело на отделението обстановката се е подобрила.

Новото ръководство на „Пирогов” е отказало да участва в предаването.

#д-р Атанас Кацаров #Пирогов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"