Поредица от самоубийствени атентати в сирийския град Хомс (Обновена)

Поредица от самоубийствени атентати в сирийския град Хомс (Обновена)
twitter.com
A A+ A++ A

По нищо не изглежда, че положението в Сирия скоро ще се нормализира. Напротив, кървавите бани там продължават със същата сила, както досега. При поредния самоубийствен атентат са загинали най-малко 42 души и има много ранени, съобщиха световните агенции. Жертвите загинали при няколко бомбени атаки в град Хомс в централната част на страната тази сутрин, пише iNews.bg.

Атакувани са били офисите на службата за държавна сигурност и на военното разузнаване на режима на Башар Асад. Те се намират в центъра на третия по големина град в страната, съобщи за агенцията Рами Абдел Рахман директор на СЦПЧ. Нападателите, които се самовзривили край щабовете, били няколко.

Губернаторът на провинция Хомс Талал Барзани разказва за три взрива, за колкото съобщи и сирийската държавна телевизия. Освен експлозиите обаче се чула и стрелба. В единия от щабовете са загинали 30 души, сред които и шефът на военното разузнаване, а при експлозията в централата на службата за държавна сигурност са загинали 12 души.

Засега не е ясно дали нападателите са били от джихадистката "Ислямска държава" или от други групировки, каза Рахман. Целият град е под контрола на правителствените сили, с изключение на един обсаден квартал, който се държи от сили на умерената опозиция.

 

#загинали #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »