Германия се опасява от търговска война с Щатите заради протекционизма на Тръмп

Германия се опасява от търговска война с Щатите заради протекционизма на Тръмп
Източник: NPR
A A+ A++ A

Германия е притеснена, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп може да предизвика търговска война, заяви в четвъртък немският посланик в САЩ, цитиран от "Уолстрийт Джърнъл", предаде БНР.

"В дългосрочен план, ако бъдат издигнати търговски бариери и се влезе в спирала на ответни репресивни мерки, това в края на краищата ще бъде губещо за всички нас", посочи германският посланик в САЩ - Петер Витиг.

Представителят на страната, поддържаща най-голям търговски излишък в света, също така каза, че предложенията на американския конгрес за гранични данъчни корекции могат да нарушават правилата на Световната търговска организация (WTO). "В зависимост от това как бъде формирана, граничната данъчна регулация може да бъде дискриминационна, отбеляза Витиг и допълни, че съобразяването с WTO е много важно. Ние искаме да се придържаме към международна търговия, основана на правила", допълни още той.

Според немския посланик, ако американският налог се окаже по-скоро подобен на данък добавена стойност, той може да бъде приемлив за Германия, но ако той се превърна в импортна такса, това ще създаде проблеми.

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"