Проверяват летището в Куала Лумпур за химикала, използван при покушението на Чен-нам

Проверяват летището в Куала Лумпур за химикала, използван при покушението на Чен-нам
Източник: 100tin
A A+ A++ A

Малайзийската полиция ще организира цялостна проверка на летището в столицата Куала Лумпур, където Ким Чен-нам - брат на лидера на КНДР, беше отровен с химическо вещество Ви Екс, съобщи началникът на полицията Халид Абу Бакар, предаде Дарик.
 
Ще бъдат проверени всички зони, където са се намирали заподозрените, по данни от камерите за наблюдение. По-рано полицията съобщи, че в пробите, взети от очната лигавица и лицето на Ким, е открито отровно вещество с нервно-паралитично действие, което е химическото оръжие Ви Екс .

Според предварителния токсикологичен доклад, веществото, използвано при покушението е без мирис, без вкус и е силно токсичния нервен агент Ви Екс. VX е включено в списъка на оръжията за масово поразяване от ООН.

Ким Чен-нам почина на път за болницата на 13 февруари, след като се почувства зле на летището в Куала Лумпур. Ким потърсил помощ от наземния персонал на летището и разказал, че има силен световъртеж след като неизвестно лице пръснало в лицето му някаква течност и избягало.

#Ви Екс #Ким Чен-Нам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"