Мартин Димитров: Колкото повече време минава, толкова по-трудно ще се върнат парите от КТБ

Мартин Димитров: Колкото повече време минава, толкова по-трудно ще се върнат парите от КТБ
БТВ
A A+ A++ A

Има консенсус между ГЕРБ и БСП да не се споменава темата за фалита ма КТБ. Те дори не говорят за това, все едно не се е случило. Това коментира Мартин Димитров ден след като приключи разследването за фалита на банката, информира БТВ.

Колкото повече време минава, толкова по-трудно ще се върнат парите. Затова Димитров посочи, че трябва да се направи ново международно разследване, което да проследи и върне парите обратно.

Той даде пример със сходни източвания на банки по света, при които са наемани международни разследващи компании и благодарение на тях са възстановени 25-30% от парите.

„Тук са върнати до момента под 5% от парите. Това е провал. Ние от "Нова Република" настояваме тези 30% да бъдат достигнати“, заяви Димитров.

Според Димитров е необходимо работата на квесторите в началото, когато бяха направени цесиите и прихващанията, да бъде проверена. Той напомни още, че от дясното обединение настояват синдиците в КТБ да бъдат сменени, заради незадоволителните резултати от работата им.

 „Ние държим на машинното гласуване за честност на изборите. Два пъти повече обаче държим на дистанционното електронно гласуване, което като текстове изработиха граждански организации, а ние внесохме“, заяви Димитров във връзка с казуса с машинния вот.

#Мартин Димитров #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"