Ученичка би шамари на учителка по химия след скандал за мобилен телефон

Ученичка би шамари на учителка по химия след скандал за мобилен телефон
Източник: 168 Часа
A A+ A++ A

Преподавателка по химия е била обиждана и ударена от 8-класничка в поповско училище. За разправията сигнализирала самата учителка, която подала жалба в полицията в петък. 48-годишната С.А., учител в основно училище в града, съобщила, че 14-годишно момиче я ударило в час пред целия клас, а после напуснало занятията, пише Труд.

Слисана от грубото поведение, преподавателката също изляза от часа и потърсила директора на училището. В основата на историята бил мобилният телефон на момичето. Имало заповед учениците да не ползват телефоните си в час. Момичето обаче я нарушило и учителката направила забележка. Осмокласничката оставила телефона на катедрата и учителката го прибрала в джоба си. Момичето се ядосало и заявило, че телефонът е много скъп и си го иска обратно. Станало, бръкнало в джоба на учителката и го измъкнало, при което ударило химичката по рамото.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на учителката. Девойката вероятно щяла да бъде дадена на съд и да получи обществено порицание и възпитателни мерки, предположиха магистрати. Преди тази история с нея се занимавала и Местната комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Миналата година момичето се скарало с друга ученичка и проявило агресия.

Родителите му били разведени, а майка му била в чужбина. За него се грижела баба му, казаха още запознати с историята. Ръководството на училището потвърди за инцидента. Учителката работела при тях за втора година. Вероятно не е трябвало да прибира телефона, но и агресията на детето не можело да бъде оправдана с мотива, че е скъп и може да се повреди.

#химия #учителка #Осмокласничката #телефона #Осмокласничката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »