"Ройтерс" за Мутафова: Кралицата на българската комедия успя да вдъхнови цели поколения за кариера в киното и тетъра

"Ройтерс" за Мутафова: Кралицата на българската комедия успя да вдъхнови цели поколения за кариера в киното и тетъра
Източник: спътник
A A+ A++ A

На 95 години Стоянка Мутафова, смятана за най-възрастната играеща актриса в света, редовно изнася представления и не е изгубила младежкия си плам. Това пише агенция Ройтерс в статия, посветена на българската актриса, пише Труд.

„Кралицата на българската комедия“, посочва Ройтерс, има в актива си богата палитра от роли, стартирали още от далечната 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Мутафова успя да вдъхнови цели поколения българи да насочат своите кариери в киното и театъра.

„Времето измина толкова бързо!“, заявява Мутафова пред Ройтерс, минути преди да излезе на сцената на театър „Сълза и смях“, за да се превъплъти в поредната си роля в постановката „Госпожа Стихийно бедствие“.

В статията се отбелязва, че Стоянка Мутафова стана най-възрастната играеща актриса в света, след кончината в Москва на 102-годишния руски актьор Владимир Зелдин. Малко след смъртта на Зелдин, български представители внесоха предложение Мутафова да бъде вписана в книгата с рекордите на Гинес.

Актрисата обаче приема идеята с безразличие. „Това не ме ласкае, тъй като е свързано с възрастта ми“, заявява тя. Въпреки че си помага с патерица, за да излезе на сцената, тя не спира да ръси шеги и играе пред публика 4-5 пъти месечно, пише агенцията.

#Стоянка Мутафова #Ройтерс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »