В съботния ден ще е предимно слънчево и топло. Дневните стойности ще са около 13°

В съботния ден ще е предимно слънчево и топло. Дневните стойности ще са около 13°
Източник: NoviniTuk.com
A A+ A++ A

Днес ще е предимно слънчево. Около обяд, от запад облачността ще се увеличава и привечер над по-голямата част от страната ще е значителна, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 8 и 13°, информират от НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Днес температурите ще бъдат от 4-5 градуса на север до 11-12 в западните  и югозападни райони.

Вечерта ще се появи слаб западен вятър. Минималните температури ще са по-високи от днешните, от минус 2, минус 4 по високите полета, до 3-4 градуса над нулата в местата с вятър и облаци на север.

Утре денят ще започне с незначителна облачност в повечето места в страната, но  от северозапад ще се заоблачава. Дневните температури ще са от 8 до 14 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от запад. До сутрешните часове на първия ден на новата седмица преваляванията ще спират от запад на изток почти навсякъде, освен в крайните източни райони, където това ще стане около обяд.

Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3, а дневните в понеделник от 6 до 12, 13 градуса.
Ще бъде ветровито. Във вторник западният вятър ще се усили още и в Дунавската равнина ще бъде силен и  на моменти с бурни пориви.

Минималните температури ще са от минус 1, нула, до плюс 5 градуса. Дневните ще се повишават и ще са от 9 до 15 градуса.
Топло, често ветровито, с променлива облачност и минимални температури над нулата, ще остане времето и  в средата на следващата седмица.

Дневните стойности ще бъдат от 11 до 17 градуса, в някои  дни на места и малко по-високи, до около 19 и дои 20 градуса.
Според предваритлните прогнози на моделите, понижение на температурите предстои към края на следващата седмица.

#слънчево #облачността #вятър #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"