Чакат решението на ВКС по делото за убийството на Цветомир

Чакат решението на ВКС по делото за убийството на Цветомир
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Цветомир Христов бе пребит до смърт с ритници по време на фестивал на Камен бряг през 2011-та година. Делото за втори път се гледа от Върховния касационен съд. Съдът трябва да се произнесе дали да бъдат отменени 3-годишните условни присъди, които получиха Ивайло Първанов и Васил Гергински.

Условни присъди за убийството на човек. Това реши миналата година Варненския апелативен съд. Ивайло Първанов и Васил Гергински са обвинени, че са причинили смъртта на Цветомир чрез нанасяне на множество ритници в главата и тялото. 

През 2016-та Върховният съд отмени условните присъди и поиска ефективни с мотива, че престъплението е извършено с неоправдана жестокост. Варненският съд обаче отново наложи условни с обяснението, че жестокият побой е "инцидентна проява за извършителите", те не са опасни и особено Гергински "не представлява физическа заплаха, дори за ученик от прогимназията". 

На днешното заседание обвиняемите заявиха, че вината им не е доказана. Прокурорът коментира, че в обществото се наблюдава все по-голяма агресия и отговорът към нея трябва да е строг. До месец ВКС трябва да се произнесе дали ще върне делото за ново разглеждане или ще потвърди условните присъди.

#Убийството #ВКС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »