Здравният министър сменя шефа на "Пирогов"

Здравният министър сменя шефа на "Пирогов"
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Ръководството на болница "Н. И. Пирогов" е сменено с протоколно решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, предаде БНТ.

Досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, с което се прекратяват техните правомощия. 

Със същото решение на служебния министър Семерджиев се определя нов състав на Съвета на директорите - Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев.

В решението се посочва още, че новият състав трябва да определи за изпълнителен директор на лечебното заведение проф. д-р Асен Георгиев Балтов. 

Проф. д-р Стоян Миланов незабавно е подал оставка от новия Съвет на директорите по лични и професионални причини, както и като национален консултант по спешна медицина. Той е изразил благодарност към всички, с които е работил в болницата през последните 4 години. Той е призовал към сдържаност, както и към продължаване на всички започнати проекти и успешното им финализиране.

#Илко Семерджиев #Пирогов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"