Волност на ученик към учител по физическо в Благоевград завърши със скандал и саморазправа

Волност на ученик към учител по физическо в Благоевград завърши със скандал и саморазправа
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Обръщение на ученик към учител на малко име провокира конфликт в благоевградско училище. Той приключи с изключване на момчето от математическата гимназия. „На моя учител по физическо възпитание съм казал Влади, а не г-н Стоянов, за което се извиних”, разказа единадесетокласникът Георги Кайнакчиев пред NOVA, предаде Дарик.

За тази волност друг учител по физическо прави забележка на Георги. И момчето реагира. „В случая той каза как да разгреем без топка с абсолютно така троснат тон, който е подобаващ на улицата, може би или за неговите връстници или съученици. Не е редно един ученик да се обръща първо по малко име към своя учител, второ с такъв заповеден тон и да му демонстрира превъзходство”, коментира преподавателят Антон Ишев.

 „Той почва да ме дърпа за ръката. Това вече става пред целия ми клас, дърпа ме за ръката и започва за дадена част от тялото, обаче аз му отказвам да отида в дирекцията, защото аз не знам за какво става въпрос, първото и второ, моят учител по физическо възпитание не го е видял въобще, че иска да ме кара към дирекцията”, разказа единайсетокласникът.

Спорът се мести в стаята за спортни уреди до салона и прераства в скандал. Ученикът твърди, че там бил шамаросан от учителя. „С лявата ръка ме бутна в гърдите. Аз залитнах, не можах да падна и после респективно веднага ми зададе след това въпрос, къде се намираш и на какъв се правиш и ми удари шамар с лявата ръка по бузата”, добави Георги Кайнакчиев.

„Аз не съм го ударил категорично. Той замахна и така с опит да ме удари. Предпазих се от своя страна, като отместих главата си вляво, обаче все пак ударът достигна, за което имам и констатирано медицинско”, казва още преподавателят Антон Ишев.

Единайсетокласникът Георги вече е изключен от училище, заради този инцидент и многото натрупани неизвинени отсъствия. И той, и учителят по физическо ще търсят правата си в съда. Съученици на Георги излязоха на протест в училищния двор заради спорът учител-ученик, а мненията за случката вървяха в двата полюса. Преди инцидента Георги е получил последно предупреждение за изключване от училище заради натрупани отсъствия. Има двуседмичен срок за обжалване на решението, стана ясно от думите на класния ръководител на Георги.  

„Колегата е скромен учител, който си гледа задълженията”, коментира друг преподавател от училището.

#Георги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници