С официална церемония посрещнаха Радев в Министерство на отбраната

С официална церемония посрещнаха Радев в Министерство на отбраната
Източник: VIP
A A+ A++ A

С официална церемония в Министерство на отбраната бе посрещнат президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, пише Труд.

По време на церемонията той прие рапорта на началника на караула и наблюдава тържествения марш на почетния караул. Ритуалът е част от провеждащата се Годишна конференция на началника на отбраната на тема „Национални ангажименти и произтичащи от тях задачи и отговорности на Въоръжените сили на Република България при организиране и провеждане на поддръжката от страната домакин“.

На нея държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще се запознае с Анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2016 г.

Тя се провежда под ръководството на изпълняващия длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и в нея участват министърът на отбраната Стефан Янев, заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, висши офицери от Съвместното командване на силите, щабовете на видовете въоръжени сили, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, както и представители на различни държавни институции.

 

#Румен Радев #Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"