Очаква ни слънчево време с максималните температури до 9°

Очаква ни слънчево време с максималните температури до 9°
pixabay.com
A A+ A++ A

Днес ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България, а в сутрешните часове на места, главно в Дунавската равнина, ще има ниска облачност или мъгла. Ще се появи слаб, в източните и северните райони до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в югозападните райони до 8–9°.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Мартина Цветанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има главно в часовете преди обяд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 3–4°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 2–4°. Над планините ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над масивите от Източна България. Ще духа умерен до силен северен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 6°.

#слънце #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »