С колко повече ще ни струва топлото за януари

С колко повече ще ни струва топлото за януари
БТВ
A A+ A++ A

Големите студове през януари съвсем естествено доведоха до по-високи сметки за ток. Увеличението за първия месец от новата година спрямо последния от миналата е от порядъка на 23-70%. Или в суми – от 120 до 560 лв, съобщи Димчо Станев от дирекция "Осблужване на клиенти" в ЧЕЗ пред БНР.

Припомняме, че в определени дни от януари, който беше с 5 градуса по-студен от миналогодишния януари, е бил постигнат 20-годишен рекорд в потреблението за територията на Западна България. Мрежата обаче е преоразмерена и е изчислена да издържи натоварване дори при аварии в топлопреносната мрежа, пише iNews.bg.

Повечето аварии, свързани с прекъсване на тока, се локализират и отстраняват до два часа от възникването им, обясни Василев. Аварийността в мрежата на ЧЕЗ през уикенда е била в рамките на нормалното за този период на годината. В София е имало няколко аварийни ситуации, повечето от които са били локализирани в рамките на два до три часа, а при подмяна на трансформатор определени райони са били без ток по-дълго – до няколко часа. 

 

 

 

#ток #зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »