Великобритания няма да прилага "черния списък" на Тръмп

Великобритания няма да прилага "черния списък" на Тръмп
pexels.com
A A+ A++ A

Великобритания получава изключение от въведените с указа на Доналд Тръмп нови правила за миграционни ограничения, съобщи британското министерство на външните работи, цитирано от "Франс прес" и БТА.

Изключението ще е за натурализирани британски граждани, които имат и гражданство на една от седемте страни, попадащи в обхвата на имиграционните ограничения, пише Нова телевизия.

Британският министър на външните работи Борис Джонсън е договорил това изключение в разговори с американското правителство, се казва в изявление на британското външно министерство.

Съгласно изключението пътници, които имат и британско, и гражданство на някоя от следните седем страни - Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен - и които пътуват за САЩ от друга страна, различна от тези 7 държави, няма да бъдат засегнати от мерките в указа на Тръмп.

Хората с двойно гражданство - британско и на някоя от 7-те страни, влизащи в САЩ от някоя от тези 7 държави, ще бъдат подложени на допълнителни проверки.

Външното министерство уточнява, че британски поданици, родени в някоя от 7-те страни, могат да пътуват до САЩ, дори ако са тръгнали от някоя от тези държави.

 

#Великобритания #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"