Гръцките фермери не изключват да блокират Промахон-Кулата в края на седмицата

Гръцките фермери не изключват да блокират Промахон-Кулата в края на седмицата
Източник: www.dailypress.bg
A A+ A++ A
Гръцките фермери блокираха пътища в страната в знак на протест. Те пристигнаха със селскостопанска техника край Верия, предаде БНР. 
 
На заседанията си днес фермерите от различни райони решиха, че ще участват масово в протестите. Все още в национален мащаб координират действията си. Засега не планират да затварят граници. Правителството продължава с опитите да овладее протестите и преговаря с фермерите. Диалогът се очаква да продължи и в следващите няколко дни, което не предполага през това време да се организират мащабни блокади.

Фермерите от Серес днес излязоха с трактори по площадите в района. Не са решили категорично дали ще блокират границата Промахон – Кулата, но не изключват тази възможност в края на седмицата. Всички са в очакване на предложенията на правителството по облекчаване на данъците.

Вчера пред "Хоризонт" Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи съобщи, че гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни. Превозвачите ни обаче са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките фермери променят решението си.

#протест #седмицата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »