Григор ще мери сили с Денис Истомин за четвъртфиналите в Австралия

Григор ще мери сили с Денис Истомин за четвъртфиналите в Австралия
Източник: Канал 3
A A+ A++ A
Григор Димитров ще се изправи срещу Денис Истомин в битка за място на четвъртфиналите на Australian Open утре в последния мач за деня на "Маргарет Корт Арина", пише 24 часа.
 
По програма Срещата ще започне не по-рано от 8 часа сутринта, като има голяма вероятност да стартира в този час. Преди него на този корт ще има мач на двойки и два двубоя от осминафиналите при жените. Най-добрият български тенисист се представя великолепно до този момент в Мелбърн. Нивото на играта му се повишава с всеки изминал мач, като вчера той изигра блестящ двубой срещу поставения под номер 18 французин Ришар Гаске.
 
Григор го победи с 6:3, 6:2, 6:4.Следващият му съперник Денис Истомин пък игра пет сета в последните си две срещи. Във втория кръг той поднесе сензацията като отстрани шесткратния шампион в Австралия Новак Джокович. Още в първия кръг той игра четири сета, а вчера победи испанеца Пабло Карено Буста след петсетов двубой. Узбекистанецът спечели "уайлд кард" за Мелбърн, след като спечели предварителен квалификационен турнир в зона Азия и Тихия океан.
 
30-годишният Истомин и Димитров имат един официален мач помежду си досега. Хасковлията побеждава с 6:3, 6:3 в Шанхай през 2014 година. В неофициалната статистика фигурира и още един двубой между двамата - на турнир от ниска категория в Бесансон през 2009 година, в който Истомин надделява с 3:6, 6:2, 7:6 (3).

#Денис Истомин #Григор Димитров #Australian Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »