Готвят масови анти-Тръмп протести в Англия

Готвят масови анти-Тръмп протести в Англия
Източник: bTV
A A+ A++ A

Многохилядни демонстрации са планирани днес в Лондон и други градове на Великобритания в знак на протест срещу политиката на положилия клетва нов американски президент Доналд Тръмп, предаде БНР.

Хиляди жени се очаква да се присъединят към протестния поход срещу Доналд Тръмп в Лондон, който е част от предприетата международна кампания. Организаторите на протеста наблягат върху правата на жените, които, по техните думи, са сериозно застрашени от новата американска администрация.

Поп звездата Лили Алън се присъедини снощи към бурен протест пред американското посолство в Лондон, на който присъстваха местни политици и профъсюзни деятели, които изразиха загриженост от становищата на Тръмп по отношение на ядрените оръжия, климатичните промени и имиграцията.

Протести днес ще има и в други британски градове като Белфаст, Кардиф, Лийдс, Ливърпул, Манчестър и Единбург.

Междувременно британският премиер Тереза Мей поздрави Доналд Тръмп с встъпването му в длъжност с надеждата още повече да се развият специалните отношения между двете страни в името на просперитета и сигурностт на хората от двете страни на Атлантическия океан. В интервю за "Файненшъл таймс" днес обаче Мей посочва, че ще има доста приятелски разговор с новия президент по въпроси, по които мненията им се разминават, като например НАТО.

#Лондон #Лили Алън #Тереза Мей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »