Данъчните констатират нарушения в 21 обекта в зимните курорти, запечатани са четири от тях

Данъчните констатират нарушения в 21 обекта в зимните курорти, запечатани са четири от тях
Източник: Банкеръ
A A+ A++ A

Масови проверки започнаха данъчните от началото на годината в зимните курорти. Само в района на Пампорово, Чепеларе и Смолян до сега са извършени над 220 проверки, констатирани са нарушения в 21 обекта, 4 от тях са запечатани. Засиленият данъчен контрол ще продължи до края на сезона, предаде БНТ.

Ски плац Студенец е едно от най-оживените места в Пампорово през зимата. Тук се пресичат няколко писти, наоколо има хотели, ресторанти, ски гардероби. Екипите проверяващи избират две заведения за хранене. Проверката започва със сверяване на цените, книгите за дневните отчети и касовата наличност.

И в двата ресторанта данъчните не откриват нарушения. В рамките на кампанията обаче се използва и открито наблюдение. В продължение на дни или седмици в даден обект присъства явно проверяващ екип, като оборотите, отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика, Приходната агенция може да започне ревизия.

Така неиздаването на касови бележки веднага може да бъде засечено. Заради такова нарушение е запечатан и обект, предлагащ ски екипировка. Други 21 търговски обекта са глобени за различни нарушения. За сега драстично престъпване на данъчните закони не е констатирано. Но сезонът е още в началото, а проверките ще продължат до края му.

#проверки #Пампорово #данъчните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"