Основните пътни артерии в страната са проходими при зимни условия

Основните пътни артерии в страната са проходими при зимни условия
Източник: www.novinite.bg
A A+ A++ A

Всички основни пътни артерии са отворени за движение при зимни условия. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), пише Труд.

Остава ограничено пътуването по магистрала „Тракия“ в посока София от Карнобат до Бургас. Ограничението на скоростта е до 80 км/ч.

Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“. Всички пътища към зимните ни курорти в Банско, в Пампорово и в Боровец са почистени.

От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост, без да предприемат резки маневри.
Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката, проходите „Обзорски“, „Предел“, „Айтоски“ и „Ришки“ проход.

Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 тона през проходите „Твърдишки“, „Вратник“ и „Котленски“.

Движението на камиони над 12 тона е ограничено през проходите „Петрохан“ и „Шипка“. Всички автомобили трябва да се движат с вериги през проход „Печинско“, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Отворен за движение на леки автомобили до 3,5 тона е проходът „Пампорово“. През „Превала“ всички товарни МПС трябва да са без ремаркета и полуремаркета. Всички камиони с ремаркета и полуремаркета да са задължително с вериги при преминаване през проход „Рожен“.

 

#АПИ #Марица #зимни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"