Валери Симеонов: Радев унижи не само мен, а цяла България

Валери Симеонов: Радев унижи не само мен, а цяла България
Източник: Front.bg
A A+ A++ A

Първата двойка на Румен Радев му я писахме ние. Това каза пред БНТ съпредседателят на „Патриотичния фронт“ и лидер на ПП НФСБ Валери Симеонов, пише 24 часа.

"Почувствах се унизен, както и моите колеги, от Румен Радев. Почувствах се отвратително. Някакъв човек току-що влиза в политиката да ни подхвърля, че ни остава още една седмица. Той има ли представа, колко трудно е, когато имаше една шепа хора да прокараме закони? Този човек знае ли, че някои хора получиха инсулти? С какво самочувствие този човек, който е от няколко дни политиката, ще се отнася по този начин? Това е парламентарна република и това е най-висшият орган", коментира Симеонов.

„Какво елементарно първосигнално мислене. Той си мисли, че президентството е състояние, а не дълг. Първата двойка му я писахме вчера ние. Ще му дадем тези 100 дни, за да видим дали ще започне да решава тежките проблеми, които изреди. Все едно прочете една статия на в. „Работническо дело“, коментира Симеонов. Според него Радев не е казал нищо за своите ангажименти и за това какво смята да направи. „Като влиза в парламент е добре да се осведоми за порядките. Когато правиш реч от 20 минути, е нормално да очакваш хората да не внимават“, добави той. Валери Симеонов открои някои от постиженията, с които се гордее по време на мандата на 43-ото Народно събрание. Едно от тях е завършването на оградата по българо-турската граница.

„Не допуснахме повишаване на електроенергията. В момента цената на електроенергията за бита не е повишена. Въведохме строг контрол върху сечта на горите. Променихме Конституцията. Колко парламента я променихме? Променихме и Изборния кодекс. Гордея се, че успяхме да ги убедим да намалим секциите в Турция с 4 пъти. Приехме осъждането на арменския геноцид с огромно мнозинство. Възстановихме режима на изваряването на ракия. Бяхме едни от първите, които забранихме замотаването на лицата с бурки“, допълни Симеонов. Според него този парламент за 2 години е свършил повече работа, отколкото останалите за пълен мандат от 4 години. Все пак той уточни, че в много неща са се разминавали с ГЕРБ. „Например, не гласувахме ние за 16 млрд. дълг. Непрекъснато имаме скандали и напрежение. Включително сега и за Закона за концесиите“, каза още Валери Симеонов.

#Румен Радев #Валери Симеонов #НФСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »