Патриотите: Радев предизвика войната срещу инстируциите

Патриотите: Радев предизвика войната срещу инстируциите
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Депутатите от повечето парламентарни групи се обидиха вчера на президента Румен Радев, който към края на речта си след клетвата пред народните представители, изпусна репликата: „Имате още една седмица”. Той беше провокиран от шума, който идваше от дясната част на пленарната зала. Някои от депутатите напуснаха залата в знак на протест, предаде бТВ.

„ГЕРБ показахме междуинституционално уважение, нещо което президентът не показа. Депутатите не са строй от войници, които са длъжни да му козируват”, обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите й речта на Радев е била пълна с клишета. Според Валери Жаблянов от БСП репликата на Радев не бива да бъде поставяна в центъра на неговото изказване. „Това беше нормална реплика на ненормално поведение”, смята социалистът.

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт пък напомни, че докато не бъде избрано ново Народно събрание депутатите от 43-то НС може да бъдат свикани по спешност. „Това е война между институциите. Търпението да го изслушаме беше даже стоическо”, коментира Гроздан Караджов от реформаторския блок, който беше един от напусналите залата депутати. Той определи речта на Радев като куха и монотонна.

 

#Румен Радев #ГЕРБ #БСП #Патриотичен фронт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"